Actuele levertijd: 2 a 3 werkdagen

Brievenbus verzending v.a. €2,95

Gratis verzending vanaf €50,-

Wintersucces op een parkwater

Wintersucces op een parkwater
Wintersucces op een parkwater

Ik vis dit jaar voor het eerst op karper in de winter. Net zoals vele anderen, schakelde ik in de winterperiode altijd over op het roofvissen. Maar dit jaar niet! De drang om een schitterende winterkarper te vangen is gewoon té groot.

De waterkeuze was snel gemaakt. De keuze is gevallen op een mooi parkwater bij mij in de buurt met een aardig bestand aan karper. Merendeel is graskarper, maar er zitten ook een aantal hele mooie, oudere spiegelkarpers hebben we ons laten vertellen. Op een zonnige dag in het nieuwe jaar besluit ik om eens een kijkje te gaan nemen en wat stekjes alvast licht aan te voeren met gecrushte boilies.

Komend weekend zal ik samen met mijn vismaat Jordy de eerste sessie vissen hier. De avond na het voeren begin ik dan ook al enthousiast met het knopen van geschikte rigs. Twee verschillende soorten Chods (een korte en lange chod) waarvan we van beide soorten één op een leader gaan vissen en de andere twee ‘naked’ op de hoofdlijn. Dit lijkt ons de beste optie voor een bodem als deze, die volledig vol ligt met drab en bladeren.

Helaas gaat de eerste geplande sessie niet door i.v.m. een dubbele agenda, maar nadat Jordy en ik een week doorgevoerd hebben is het dan toch eindelijk zover! De eerste sessie op een vrijwel nieuw water. Na het verzamelen van alle spullen sta ik enthousiast voor de deur bij vismaat Jordy. Alle chod rigs worden voorzien van een popup. Tweemaal een gele en nog een witte en roze Fluo popup. Een uurtje later liggen alle hengels in het water, precies uitgevaren op de stekken waarop we de afgelopen twee weken gevoerd hebben. Lange tijd blijft het stil, ondanks dat we wel wat karper activiteit gezien hebben. Dit geeft ons wel vertrouwen voor de rest van de sessie. Achja, nu heb ik in ieder geval even de tijd om mijn nieuwe actioncam uit te proberen in de zonkant van het water, misschien kan ik nog wel wat mooie onderwaterbeelden schieten.

Helaas was de enige die de voerplek naast de actioncam vond, een meerkoet…

Rond drie uur ’s middags komt de eerste aanbeet op Jordy z’n hengel, hij is er als de kippen bij, maar niks! Geen contact. Een kwartiertje later krijg ik een aantal piepen op mijn linker hengel, die in het diepste gedeelte in het midden van het water ligt, maar daar blijft het helaas bij.

Wat later in de middag is het dan eindelijk raak! De beetmelder links geeft opnieuw een aantal piepen, waarna hij er behoorlijk vandoor gaat, geen twijfel meer over mogelijk! Eindelijk! Na een aantal minuten drillen zien we dat het om een mooie graskarper gaat. De eerste karper van het nieuwe jaar! De Chod haak zit netjes in de onderlip en kan ik er zo gemakkelijk uithalen. Na een korte fotosessie geven we de karper zijn vrijheid terug. Wat een voldoening!! De beloning na het ‘harde’ werken! Hierna vissen we nog een uurtje door, waarna we de boel opruimen. Eigenlijk was de sessie toch allang geslaagd. In de auto praten we nog heel even na over deze vis en we concluderen dat we niet kunnen wachten tot de volgende sessie! We besluiten de komende weken nog door te voeren en snel weer een datum te prikken voor de volgende, tweede sessie. Wat een heerlijk gevoel zeg, dat wintersucces!

Verwant Nieuws
Winkelwagen
Dichtbij
Rug
Account
Dichtbij