Actuele levertijd: 3 tot 5 werkdagen

Brievenbus verzending v.a. €2,95

Gratis verzending vanaf €50,-

Hoe maak je een Spinner Rig?

Hoe maak je een Spinner Rig?
Hoe maak je een Spinner Rig?

Wij merken dat wij veel vragen binnen krijgen over de Ronnie/Spinner Rig. Een aantal van deze vragen zijn: 'Hoe maken jullie een Spinner Rig? En wat heb je hiervoor nodig?' In de eerste plaats hebben we hierop ingespeeld door drie sets te bedenken. Sets die de producten voor een Spinner Rig aanbieden tegen een voordeelprijs. Bekijk onder in deze post welke set het beste bij jou past! Nu eerst, de uitleg!

 

 

Hook Section (1/2):
Knip een stukje Shrink Tube af en schuif dit aan de kant van het haakoog op de Karperhaak. Wanneer de Shrink Tube op de Haaksteel zit pak je een Spinner Swivel. Deze haak je door het haakoog heen. Daarna schuif je de Shrink Tube weer naar beneden zodat deze mooi over de verbinding zit van de Spinner Swivel met de Karperhaak.

Nu kun je de Shrink Tube stomen (of koken). Door de hitte zal deze mooi om de verbinding tussen Karperhaak en Spinner Swivel krimpen. Tijdens het stomen kun je ervoor zorgen dat de haak in een mooie hoek staat en dat deze mooi recht overloopt op de Spinner Swivel.

Na de vorige stap schuif je de Ring van de Bait Screw w/ Ring over de haakpunt waardoor deze op de haaksteel zit. Tot slot steek je de haakpunt door het gat van de Hook Bead (aan de brede kant van de Bead) en schuif je deze Hook Bead tot net voorbij de haakbocht. Klaar is je Spinner rig!

Boom section (2/2):
Knip eerst een ruim stuk fluorcarbon Boom af. Haal het uiteinde van de Fluorcarbon door één kant van de Krimp. Het gedeelte wat hierdoorheen komt steek je opnieuw door de krimp, in de andere kant. Hierdoor ontstaat er een lus aan één zijde van de krimp. Zorg dat het uiteinde van de Fluorcarbon een paar mm door de krimp heen komt. Hierna pak je de Krimptang en leg je de krimp (waar de fluorcarbon in zit) in de opening van de krimptang. Druk dit stevig aan en het geheel zal mooi vastzitten! Controleer dit nog even d.m.v. een knot puller of iets vergelijkbaars waarmee je de knoop kunt testen.

Herhaal dit aan de andere kant (met de eerder geknoopte Spinner Rig hook Section in de lus) en je Spinner Rig met Boom section is bijna klaar! Tot slot moet je het geheel nog even gestrekt houden in de stoom, bijvoorbeeld boven een pannetje water. Trek het geheel even goed strak en laat het even 'stomen'. Hierdoor zal de kromming uit de Fluorcarbon gaan en zal deze mooi stijf en recht worden. Klaar is je Spinner Rig!

Ben jij op zoek naar de onderdelen om een Spinner Rig te knopen? Bekijk dan onze pakketten hiervoor! Wij hebben drie verschillende pakketten:

- Spinner Rig Kit 'Deluxe'

- Spinner Rig Kit

- Fluorcarbon Krimping Set

 

Alle losse onderdelen uit deze sets zijn ook per stuk te bestellen. 

Verwant Nieuws
Winkelwagen
Dichtbij
Rug
Account
Dichtbij