Actuele levertijd: 2 a 3 werkdagen

Brievenbus verzending v.a. €2,95

Gratis verzending vanaf €50,-

Eerste vangst van 2021: ijskoude uitzetter

Eerste vangst van 2021: ijskoude uitzetter
Eerste vangst van 2021: ijskoude uitzetter

Het is alweer halverwege januari  en het wordt tijd voor de eerste vangst van 2021. We hebben onze eerste sessie zonder succes afgesloten maar zijn ervan overtuigd dat dit hem moet gaan worden. We besluiten om twee daagjes voor te voeren met gecrushte Scopex boilies, maden en wat mini pellets. Voer wat attractief is, niet teveel verzadigd en door de kleine deeltjes de vis lang op de stek kan houden. Vervolgens worden we nog begroet door een ijsvogel die zich afvraagt wat we allemaal aan het doen zijn.

Dan is het tijd voor de visdag zelf. De omstandigheden zijn zeer goed. Het zonnetje komt door, er is een ZW wind, we hebben wat plekjes voorgevoerd en het is niet ál te koud. Zeker niet voor de tijd van het jaar. Dan begint de ellende: ik ben een kabeltje van de voerboot vergeten... Ik besluit om deze thuis te gaan halen zodat we toch met onze voerboot onze rigs perfect kunnen droppen op de aangevoerde plekjes. Een minuutje of 20 later kom ik terug met de juiste kabeltjes. We tuigen in alle haast alle hengels op. We kiezen verschillende soorten aassoorten als haakaas; plastic mais, maden, 15mm boilie en een roze plastic Slow-Sinking dumbell. Tijd om te vissen!

Helaas is onze pech nog niet op... De voerboot verliest op de één of andere manier de connectie met de afstandsbediening tijdens het uitvaren van de eerste hengel en komt vast te zitten in de overkant... Wat een ellende... Toch besluiten we 'm even te laten liggen om de plek niet te verstoren en gewoon in te werpen. Blijkt een goede keuze te zijn: binnen 5 minuten loopt de eerste hengel al af!! Toch blijkt onze pech nog niet helemaal op te zijn vandaag... Net voordat we de karper kunnen scheppen schiet deze los... Potver.....!! Dit was echt een mooie vis dus we balen als een stekker. Zeker in de winter telt elke vis dubbel. Maargoed, we gaan weer door!

De hengeltjes staan er mooi bij in de winter

Een uurtje of 2 later krijgen we gelukkig nog een aanbeet op dezelfde hengel. Een paar losse piepjes verraad dat er iets aan het gebeuren is aan de andere kant van de lijn. Na een korte dril weet ik deze vis (gelukkig!) wel in het net te dirigeren. Klein maar fijn! Het blijkt een hele mooie uitzet spiegel te zijn, die einde van vorig jaar uitgezet is hier. 

 

De rest van de dag krijgen we helaas geen actie meer. Maargoed, ook daar leren we van. Op dit water is de vis aan het begin van de dag het meest actief. Ook kunnen we er met twee daagjes voorvoeren voor zorgen dat de vis op onze stek ligt. We halen onze voerboot op aan de overkant en plannen de volgende sessie. We hebben genoeg aanknopingspunten voor onze volgende sessie en hier proberen we de volgende keer op voort te bouwen. Met een beetje minder pech moet het lukken om nog een paar vissen te vangen op deze stek de volgende keer. Maarja, wat is pech, als je zo'n mooie spiegel vangt in hartje winter? 

Robin van Schaik

Verwant Nieuws
Winkelwagen
Dichtbij
Rug
Account
Dichtbij